Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Darlings , rock and roll, ή ...πέτρα που κυλάει δεν μαλλιάζει..

Καλημέρα darlings και σκεφτείτε το πόσο ίδιοι είναι τελικά οι άνθρωποι ακόμα και αν ζουν σε άλλες χώρες, ακόμα και αν ακούνε άλλη μουσική , ακόμα και αν φαίνονται μεταξύ τους τόσο διαφορετικοί.
Όμως ο άνθρωπος σαν είδος είναι ένας, και οι βασικές αρχές και τα συμπεράσματα που είναι δοκιμασμένα μέσα στον χρόνο ,είναι τα ίδια.

Η Αλλαγή δεν είναι μόνο σύνθημα πολιτικό, είναι η καθημερινή ανάγκη για να μην βαλτώνεις, για να ανανεώνεσαι και να είσαι πάντα σε ...νεανική διάθεση μιας και δεν σε ρίχνει ψυχολογικά μόνο ο χρόνος, αλλά και ότι κάνουμε, αν το κάνουμε με τον ίδιο τρόπο συνέχεια.

Υποτίθεται ότι κάνουμε λάθη, που πρέπει να διορθωθούν, κάνουμε πράγματα που τελικά δεν γίνονται αποδεκτά όπως θα περιμέναμε, ίσως προκαλούν προβλήματα που δεν υπολογίσαμε.
Τι κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση?
Συνεχίζουμε το ίδιο πράγμα με τον ίδιο τρόπο, η βρίσκουμε την δύναμη και αλλάζουμε αφήνοντας μαζί με τα καλά και τα κακά που θέλουμε να αλλάξουμε?

Πολλοί άνθρωποι έχουν παράπονα από την ζωή τους ενώ θα είχαν τα μισά τουλάχιστον αν έβρισκαν την δύναμη να πουν μερικά όχι, και μερικά ναι φυσικά, ανάλογα τις περιστάσεις.

Ένα παράδειγμα είναι ο κόσμος του θεάματος όπου βλέπουμε τον Λαζόπουλο να είναι μια καρικατούρα του παλιού του εαυτού και προσωπικά, έχω φτάσει στο σημείο να τον λυπάμαι, γιατί στο τέλος θα τον θυμάμαι όπως είναι τώρα και όχι όπως ήταν τότε.
Καλύτερα θα ήταν να ασχοληθεί με κάτι άλλο, η με τίποτα μέχρι να ξαναγεμίσει από κάποια έμπνευση η διάθεση, και να μη σέρνεται στη  βαρετή και άνευρη παρουσίαση που βλέπουμε ..

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν τέτοιες πολυτέλειες, και αποθαρρύνονται να διαλέξουν, ακόμα και στα πολύ μικρότερα πράγματα. Το τι θέση θα πάρουν απέναντι στην ζωή τους μοιάζει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο..και έτσι, αφήνουν τοξικούς ανθρώπους να τους δηλητηριάζουν την ζωή, αφήνουν αγενείς και θρασείς πελάτες η συνεργάτες να τους μειώνουν, ανέχονται οικογενειακές προστριβές και φιλικές ..αρνητικές επιρροές, και όλα αυτά κυρίως γιατί πιστεύουν ότι οι καλοί άνθρωποι είναι το χαλί που πατάνε όλοι οι άλλοι.
Όμως το χαλί βρομίζει και κάποιος πρέπει να το τινάξει, και αν δεν το τινάξει μόνος του το χαλί της ζωής του ο κάθε ένας, κανείς δεν θα βρεθεί να το κάνει.

Το rock and roll, δεν είναι μόνο μια μουσική. Είναι μια ολόκληρη στάση ζωής, μια δυναμική και ενεργή καλοσύνη  που πρέπει να είσαι αρκετά...rock, για να την κάνεις πράξη και στάση ζωής.

Από την άλλη μπορεί να είσαι και αρκετά παραδοσιακός τύπος που ακούει νησιώτικα και τραγουδάει..;έτσι τον βρίσκω τον καιρό, έτσι τον αρμενίζω... και τότε οι δυο μουσικές γίνονται ένα, σε έναν άνθρωπο που αλλάζει σύμφωνα με τους καιρούς, σύμφωνα με τον χαρακτήρα και τις επιλογές του, σύμφωνα εν τέλει, με το πως βλέπει αυτός τον εαυτό του και όχι σύμφωνα με το πως τον βλέπουν οι άλλοι.
Εσύ darling, πότε ...τίναξες το χαλάκι σου τελευταία?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Ένα χαρούμενο βιβλίο! (Παραμύθι) -(Ας διαβάσουμε ιστορίες το καλοκαίρι)

  Το βιβλίο είχε  μείνει όλο την σχολική χρονιά στο ράφι και ανυπομονούσε να το διαβάσει το μικρό κοριτσάκι που έμενε στο δωμάτιο αλλά άδι...