Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

31 τούτου του μηνού... γενική επισκόπιση.


Τούτος ο μήνας είναι ο Οκτώβρης  και είναι τόσο σκέτος και κακομοίρης όπως και το όνομα του. ΟΚΤΩ...
Μα καμιά φαντασία πια εκείνοι οι Ρωμαίοι?
Για να κάνουμε χαρά που φεύγει και έρχεται ο Νοέμβρης, αρχίζουν οι προεκπτώσεις και η αγορά περιμένει και αυτή η κακομοίρα κάποια κίνηση.
Αλλά τα μπικικίνια μας είναι πολύ πολύ λίγα..είναι τοοοοσοδούλικα σχεδόν αόρατα, και η αγορά θα συνεχίσει να υποφέρει, τουλάχιστον μέχρι να αρχίσει το jumbo να μετράει ανάποδα για τα Χριστούγεννα.

Κακόμοιροι επίσης μου φάνηκαν το πρωί ο Σταθάκης με τον Τατούλη που σε δυο διαφορετικά κανάλια προσπαθούσαν να υπερασπιστούν τα τραμπούκια που διακόπτουν τις συνελεύσεις της Συγκλίτου και έλεγαν κάτι κουλά για διάλογο και λόγο των φοιτητών και προβλήματα που θέλουν και αυτά διάλογο και darling, τους έδωσα μια μούντζα και γράφω να βγάλω το άχτι μου, γιατί κάτι μου λέει ότι δεν το πήραν είδηση.

Πρώτα από όλα ο διάλογος γιατί γίνεται?
Aν darling έκαναν καλά και σωστά την δουλειά τους ,θα χρειαζόταν να έχουν διάλογο?
Tι στο διάλο, σε άλλο πανεπιστήμιο πάνε οι καθηγητές με τους φοιτητές?
Aν δεν είναι άξιοι να έχουν σωστές υπηρεσίες και οργάνωση τότε χέσε μέσα Πολυχρόνη που δεν γίναμε γειτόνοι..
Δεύτερον darling, που είναι και πιο πονηρό..
Πως λένε για διάλογο με τους φοιτητές όταν οι φοιτητές που κάνουν διάλογο είναι οι πολιτικές νεολαίες που είναι οι δικοί τους, δασκαλεμένοι και προσανατολισμένοι σε αυριανές πολιτικές θέσεις?
Mε άλλα λόγια, κάνουν διάλογο με τον εαυτό τους σε μια πιο νέα έκδοση...όσο για τους υπόλοιπους νέους, και στο λέω εκ πείρας, ούτε τον πρωθυπουργό δεν ξέρουν και ούτε που τους νοιάζει.
Το μόνο που τους νοιάζει είναι να μαυροτελειώσουν τις σπουδές και κάθε καθυστέρηση τους γεμίζει θυμό.
Αλλά δεν μιλάνε βλέπεις..και έτσι γίνονται και αυτοί έρμαια των μεγάλων και των μικρομέγαλων πολιτικών...
Ο Σταθάκης έλεγε ότι η κοινωνία του Πανεπιστημίου είναι άλλη και δεν είναι όπως η κανονική.
Μάλλον για αυτό παθαίνουν μερικοί μερικοί ένα ταράκουλο όταν χρειάζεται να ζήσουν στην...κανονική κοινωνία εκεί που οι τραμπουκισμοί και οι τσαμπουκάδες τους  οδηγούν στην απόλυτη απομόνωση και καμιά αναγνώριση, όπως είχαν στα φοιτητικά τους χρόνια.

Δεν τις μπορώ αυτές τις βλακείες, δεν τις αντέχω με τίποτα...

Άλλο θέμα επικαιρότητας είναι ότι οι Κούρδοι ενίσχυσαν τις θέσεις τους στο Κομπάνι.
Ο Ερτογάν έκανε πίσω και άφησε την στρατιά των Κούρδων να περάσουν από τα εδάφη της Τουρκίας να πάνε για βοήθεια.
Όλη η τιμή και η υπόληψη του Δυτικού Κόσμου στα χέρια των ....τρομοκρατών..όπως είναι χαρακτηρισμένοι οι πολεμιστές των Κούρδων.
Αυτή είναι η παράνοια της πολιτικής και ο παραλογισμός της εξουσίας.
2000 χιλιάδες δολάρια παίρνουν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους να πάνε να πολεμήσουν και τους γεμίζουν και παραισθησιογόνα για να ορμούν πιο εύκολα.
Γιατί όπως και να το κάνουμε, άλλο να πολεμάς για τα χώματα σου και την φυλή σου, και άλλο για να ζήσεις για να μπορέσεις να ξοδέψεις τα λεφτά που πήρες...

Darling το ξέρεις ότι είχαμε έναν...κουμπαρά που το λένε ΤΑΜΕΙΟ ΓΕΝΕΩΝ και μαζεύαμε λεφτά για να στηρίξουν τις συντάξεις μετά το 2018 τουλάχιστον... Ε, λοιπόν βάλανε χέρι για να δώσουν τώρα συντάξεις και κάτι εφάπαξ που χρωστάγανε χρόνια...
Κατάλαβες darling πόσο σκατά πάμε?  Kαι όπως όλα τα σκατά, θα καταλήξουμε στον βόθρο να ησυχάσουμε...ε, μα πια!

That's all folks...for now...see you later darlings.



Στην αρχαία Ελλάδα όμως, οι μήνες ήταν εντελώς διαφορετικοί από όπως τους γνωρίζουμε σήμερα και σε κάθε περιοχή της Ελλάδος οι ονομασίες ήσαν διαφορετικές. Κάθε μήνας είχε τον δικό του συμβολισμό και την δική του γιορτή. Κάθε μέρα και κάθε μήνας είναι αφιερωμένα σε έναν ή περισσότερους θεούς. Η Νεομηνία (η πρώτη ημέρα του κάθε μήνα) είναι αφιερωμένη στην Εκάτη,  η 3η και η 13η στην Αθηνά, η 4η στον Διόνυσο και στην Αφροδίτη, η 6η στην Άρτεμις, η 7η στον Απόλλων, η 23η στον Ερμή και οι τρεις τελευταίες μέρες στους χθόνιους θεούς.Οι παρακάτω ονομασίες είναι οι πιο γνωστές από την αρχαιότητα:  Γαμηλιών (σελήνη Ιανουαρίου)27/12-25/1. Ανθεστηριών (σελήνη Φεβρουαρίου)26/1-23/2. Ελαφηβολιών (σελήνη Μαρτίου)24/2-25/3 . Μουνιχιών (σελήνη Απριλίου)26/3-23/4 .Θαργηλιών (σελήνη Μαϊου)24/4-23/5  . Σκιροφοριών (σελήνη Ιουνίου)24/5-21/6 . Εκατομβαιών (σελήνη Ιουλίου)22/6-21/7  πρώτος μήνας του αθηναϊκού ενιαυτού. Μεταγειτνιών (σελήνη Αυγούστου)22/7-19/8 .Βοηδρομιών (σελήνη Σεπτεμβρίου)20/8-18/9. Πυανεψιών (σελήνη Οκτωβρίου)19/9-17/10. Μαιμακτηριών (σελήνη Νοεμβρίου)18/10-16/11.Ποσειδεών (σελήνη Δεκεμβρίου)17/11-15/12.
Στοιχεία από το ίντερνετ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Ένα χαρούμενο βιβλίο! (Παραμύθι) -(Ας διαβάσουμε ιστορίες το καλοκαίρι)

  Το βιβλίο είχε  μείνει όλο την σχολική χρονιά στο ράφι και ανυπομονούσε να το διαβάσει το μικρό κοριτσάκι που έμενε στο δωμάτιο αλλά άδι...