Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Stress test κάθε μέρα..

Οι τράπεζες πέρασαν τα stress test  με ααστερίσκους, και ετοιμάζονται να περάσουν στο επόμενο level, εκεί darling που δεν μιλάμε για stress αλλά για threat tests, προς όλους τους δανειολήπτες και  επαγγελματίες..
Κατά τα άλλα, η κοινωνία άντεξε το stress test των παρελάσεων και τα φράγματα που χώριζαν τα παιδιά από τον κόσμο. Δεν έγινε τίποτα συγκλονιστικό, και τους έμειναν οι ετοιμασίες για την μεγάλη σύγκρουση.
Η Μεγάλη σύγκρουση θα γίνει όπου νάναι με εκλογές, και για αυτό ο Σύριζα δεν έβγαλε πολεμικά ανακοινωθέντα..Όμως είδα κάπου ευρωβουλευτή που έλεγε ότι θα τα σχίσουν τα μνημόνια και σαν άλλοι  πολεμιστές του 40, θα πολεμήσουν τους Γερμανούς....
Δεν το άντεξα και πήγα για καφέ, γιατί πόσους ήρωες να αντέξεις σε μια μέρα, όταν νιώθεις ήρωας κάθε μέρα να επιζείς με αυτά που κάνουν και λένε οι λατρεμένοι μας υπηρέτες της εξουσίας.
Συγκλονιστική στιγμή των προηγούμενων ημερών ήταν όταν άκουσα κάποιον να μιλάει στο τηλέφωνο και ενημέρωνε κάποιον η κάποια συγγενή του για την ειδοποίηση της εφορίας για κατάσχεση σπιτιού και καταστήματος.
Άλλο να το βλέπεις στην τηλ και άλλο να ακους τον άνθρωπο αλαφιασμένο και ανήσυχο να τα λέει μόνος τους. Και όχι, δεν του είχε έρθει ειδοποίηση...
Άλλο νέο ήταν η απουσία εξέδρας σε πολλές πόλεις, μικρές και μεγάλες, και το μήνυμα που στέλνουν ότι" εμείς ήμαστε ένας από σας", η αλλιώς, " μη πετάς νεράντζι, μπορεί να το φάει η μαμά σου που είναι δίπλα"
Δεν άκουσα για έκτροπα πουθενά, και όπως είπαμε δυο πράγματα μπορεί να σημαίνει..Η ότι περιμένουμε εκλογές, η ότι τα έχουμε παρατήσει όλα στον αυτόματο της Μέρκελ.
Όμως και η Γαλλία και η Ιταλία αναγκάστηκαν να ξανακάνουν τους προυπολογισμούς τους με φοβερές περικοπές..
Το ευρώ δεν πάει καλά και η κρίση είναι σαν νερό μέσα σε μπαλόνι που μετακινείται από το ένα μέρος στο άλλο. ( κλεμμένο) αλλά σωστό.

Ακούω ανθρώπους να γκρινιάζουν και σκέφτομαι τι κρίμα, τόση χαμένη ενέργεια ,τόσος χαμένος χρόνος, ..γιατί δεν κάνουν ένα μπλογκ να τα λένε εκεί να μην χαλάνε τους δικούς τους?
Δεν ξέρω για σένα darling εγώ δεν μπορώ την γκρίνια. Και όταν λέμε ότι δεν την μπορώ εννοώ ότι δεν το περνάω το stress test της με τίποτα.
Πιο καλή η απόλυτη ησυχία..Να μπορείς να ακούς την ησυχία, που είναι εδώ που τα λέμε και ένα προσόν, παρά να ακούς ανθρώπους που τα έχουν όλα να τους φταίνε τα πάντα  και να μιζεριάζουν την ζωή τους χωρίς λόγο.

Το ηρωικό μήνυμα της χθεσινής ημέρας, ήταν ότι ΝΙΚΗΣΑΜΕ  ,όλες οι Τράπεζες βγήκαν από την κρίση (μάλλον) και τώρα ας ελπίσουμε ότι θα βοηθήσουν να βγούμε και μεις...
(Eίπαμε να είμαστε αισιόδοξοι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Ένα χαρούμενο βιβλίο! (Παραμύθι) -(Ας διαβάσουμε ιστορίες το καλοκαίρι)

  Το βιβλίο είχε  μείνει όλο την σχολική χρονιά στο ράφι και ανυπομονούσε να το διαβάσει το μικρό κοριτσάκι που έμενε στο δωμάτιο αλλά άδι...