Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

3/3/2022 Πόλεμος Πούτιν με Ουκρανία.

 

Και να που ήρθε η ώρα που το Ορκ του πολέμου αναστήθηκε στην Ουκρανία.
Πολλοί λένε ότι ο πόλεμος είναι του Πούτιν και του Κρεμλίνου στην συνέχεια και όχι του Ρωσικού λαού και της Ρωσικής πλειοψηφίας και της ευρύτερης διακυβέρνησης.
Παρακολουθώ στο τικ τοκ απευθείας τις μεταδόσεις Ουκρανών και δημοσιογράφων από το μέτωπο, διαβάζω ότι μπορώ για να καταλάβω το γιατί τελικά έγινε όλο αυτό.
Κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι άλλος ο λόγος παρά τα κοιτάσματα αερίου που βρίσκονται στην οικονομική ζώνη της χώρας σε στεριά και θάλασσα.



Η αλήθεια είναι μια. Όσο πιο μεγάλα λόγια ακούμε από κέντρα εξουσίας, τόσο πιο δύσκολα γίνονται για τους απλούς ανθρώπους.

Η Δύση ξαφνικά ένιωσε οτι  απειλείται και το ενεργειακό ζήτημα είναι το πρώτο και το κύριο που ενδιαφέρει για λόγους βιωσιμώτητας αλλά και κέρδους. Αν δεν επιβιώσει ο λαός, δεν θα έχει κέρδος το μεγάλο κεφάλαιο που βάζει το χεράκι του και κουντρίζει τις καταστάσεις για να γυρίζουν τα πράγματα προς το συμφέρον του.

Ο Πούτιν στην αρχή είπε ότι πάει να απελευθερώσει τους Ρωσσόφωνους από τις φασιστικές ομάδες που λυμαίνονται από το 2014 τις ρωσσόφωνες περιοχές. Αυτό περίμεναν όλοι αλλά τελικά η επίθεση επεκτάθηκε σε όλη την χώρα και από το " κάνει χειρουργικά χτυπήματα" , περάσαμε στην ισοπέδωση νοσοκομείων, σχολείων και κατοικιών.

Τελικά, όλα είναι μια πρόφαση για τους αφελείς και λόγια που χτυπάνε στην καρδιά για να αγκαλιάσεις κάποιον που με το άλλο του χέρι θα σου πάρει το πορτοφόλι χωρίς να το καταλάβεις.


Με τις κυρώσεις που έχει βάλει η Δύση ο Ρώσικος λαός πολύ πιθανόν να μισήσει τους πολίτες της Δύσης και όχι να στραφεί ενάντια στον Πούτιν αφού τα αστυνομικά μέτρα του καθεστώτος σκορπούν τον φόβο και την παραπληροφόρηση.

Εμείς στην Ελλάδα, έχουμε κλάσει μέντες και τρομοκρατημένοι περιμένουμε τα χειρότερα ακόμα και για μας αφού η Δύση δεν έδειξε καμιά τέτοιου είδους ευαισθησίας ούτε στην Κύπρο ούτε στις παρανοικές βλέψεις και απειλές της Τουρκίας.

Και φτάσαμε στο σημείο να εξοπλίζεται σε μεγάλη κλίμακα η Γερμανία για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο , η Σουηδία και η Φιλανδία να λένε άντε γαμήσου στον Πούτιν που τους απειλεί να μην μπουν στο Νάτο, και την Γεωργία να ζητά την συνδρομή της Δύσης.

Οι πρόσφυγες συρρέουν στα σύνορα της Πολωνίας Λιθουανίας και  Ρουμανίας κυρίως και οι πρώτοι Έλληνες της Ουκρανίας ήρθαν στην Ελλάδα από την Μαριανούπολη.

Αυτό που δεν περίμενα να ακούσω από τους δημοσιογράφους είναι τα ρατσιστικά σχόλια για τους ανθρώπους και τον πόλεμο με τις τραγικές αστειότητες για ..γαλάζια μάτια, κανονικούς πρόσφυγες….και άλλα τέτοια φεδρά. Φεδρά αλλά εκφοβιστικά γιατί να μην ξεχνάμε την ρατσιστική επίθεση που δεχθήκαμε στην κρίση…

Πολύ πολύ φόβος και τον πληρώνουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ γιατί με την αύξηση των τιμών στα προιόντα, στην ενέργεια κλπ..

Ο Χειμώνας που θα έρθει θα είναι πολύ σκληρός και θα αναπολούμε τις μέρες τις κρίσης ακόμα και τους πρώτους μήνες της επιδημίας με πολύ …τρυφερά συναισθήματα.


ps 

Nα μην ξεχάσουμε να πούμε για τους Ανώνυμους που έχουν εξαπολήσει μια τρομερή κυβερνοεπίθεση στην Ρωσία και στην Λευκορωσία. Αξίζει να παρακολουθείς στο τικ τοκ τις μεταδόσεις τους.

Πολύ σουρεαλιστικό σκηνικό και αν θέλετε να διαβάσετε ένα βιβλίο αυτήν την εποχή, είναι το Μετρό 2035...Δεν σας λέω τίποτα άλλο!! Το μαύρο πυρινό μέλλον στην Ρωσία με τους ανθρώπους να κατοικούν στο μετρό...Σας λέει κάτι!!?

ps2

 Τώρα που βλέπω τηλ. λέει ένας μπασκετμπολίστας που γεννήθηκε στην Ρωσσία και ξέρει τι γίνεται γιατί παρακολουθεί και τα μέσα της Ρωσίας, λένε στην τηλ ότι θα σβήσουν την Ευρώπη από τον χάρτη!!!

Μπρρρρρρρ!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Ένα χαρούμενο βιβλίο! (Παραμύθι) -(Ας διαβάσουμε ιστορίες το καλοκαίρι)

  Το βιβλίο είχε  μείνει όλο την σχολική χρονιά στο ράφι και ανυπομονούσε να το διαβάσει το μικρό κοριτσάκι που έμενε στο δωμάτιο αλλά άδι...