Τρίτη 29 Ιουνίου 2021

29 Ιουνίου 2021 Αγαπητό μου ημερολόγιο.

 

Σήμερα βγήκαν πολλά δελτία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με τον καύσωνα ήδη να μας στέλνει τα σημάδια του. Σύμφωνα με τις προγνώσεις η Πέμπτη θα είναι η πιο ζεστή μέρα με τον υδράργυρο να φτάνει τους 43 βαθμούς.

Αυτό που μας ανησυχεί τόσο πολύ, είναι η ανυδρία. Τα δέντρα έχουν αρχίσει ήδη να ξεραίνονται και οι πηγές στερεύουν. Οι επιπτώσεις θα είναι πολύ οδυνηρές για τις καλλιέργειες για τα ζώα και για εμάς.

Δεν γράφω κάτι νέο. Όπως σε όλα τα θέματα , όλα έχουν γραφεί. Και όμως, επιμένουμε να επαναλλαμβάνουμε κοινοτυπίες λες και θα αλλάξει κάτι αν το πούμε λίγο έτσι, η λίγο διαφορετικά.

Σκέφτομαι να πάω στην θάλασσα νωρίς το πρωί. Είναι η καλύτερη ώρα για μια τόσο ζεστή μέρα. Όχι μόνο για την ζέστη και για τον αέρα που δεν σηκώνεται πριν τις 10, αλλά και γιατί είναι ένα μικρό διάστημα ανάμεσα στον ύπνο και στην επαφή με τον κόσμο και θα είναι λίγο δύσκολο να προλάβει κάποιος να χαλάσει την διάθεση για λίγη ηρεμία. Να ταράξει το ήδη ευαίσθητο νευρικό μας σύστημα , να γύρει την ντραμπάλα κατά μας παρά υπέρ μας. Σε αυτό το μικρό άνοιγμα του πρωινού, να προλάβουμε για λίγες στιγμές ηρεμίας και επαφής με την φύση ενώ ο ήλιος ανεβαίνει στον ουρανό και η ζέστη αρχίζει να σκεπάζει σαν  μια ημιδιάφανη ώχρα κάπα τον κόσμο.

Πολλοί εργάζονται αύριο, πολλοί περίμεναν πως και πως να ξεκινήσουν μετά από πολύμηνη διακοπή και βίαιη διακοπή από την εργασία τους. Μερικοί από μας, αφήσαμε όλη μας την υπομονή πάνω στα πληκτρολόγια και τις οθόνες και πρέπει να αναρρώσουμε. Όχι να ξεκουραστεί το μυαλό μας αλλά να αναρρώσει. Έτσι αισθάνομαι και προσπαθώ να προφυλάξω την ψυχολογία μου από ότιδήποτε θα μπορούσε να διαταράξει αυτήν την ανάρρωση.

Όσο και να προσπαθεί όμως κάποιος, δεν μπορεί να αποφύγει το τυχαίο, το παράλογο που έρχεται από εκεί που δεν μπορείς να το αποφύγεις παρά μόνο αν πραγματικά θα αποφάσιζες να μείνεις μόνος η μόνη σε μια παραλία η σε μια καλύβα στο βουνό. 

Από την άλλη, ας προσπαθήσουμε να δροσίσουμε την ψυχή μας με το νερό της αμοιβαίας κατανόησης και καλής πρόθεσης όπου την βρίσκουμε.

Με το καλό να έρθει ο καύσωνας και με το ακόμα καλύτερο να έρθουν και βροχές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Ένα χαρούμενο βιβλίο! (Παραμύθι) -(Ας διαβάσουμε ιστορίες το καλοκαίρι)

  Το βιβλίο είχε  μείνει όλο την σχολική χρονιά στο ράφι και ανυπομονούσε να το διαβάσει το μικρό κοριτσάκι που έμενε στο δωμάτιο αλλά άδι...