Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

"Kαταγγέλω καταγγέλεις καταγγέλει"


"Η σιωπή είναι συνενοχή " λένε πολλοί και καμαρώνουν για την μεγάλη σοφία που λένε και βιάζονται να καταδικάσουν γειτόνους με ανώνυμα η επώνυμα τηλεφωνήματα και καταγγελίες.

Όλο και πιο πολλές καταγγελίες για κακοποίηση ζώων, ακόμα και για αναρτήσεις σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα, ηθικολογίες και μεγάλα λόγια, αναλύσεις για δικαιώματα και υποχρεώσεις σε μια πολιτισμένη δημοκρατία.

Θα πίστευε κάποιος ότι η κοινωνίες έχουν απελευθερωθεί από κόμπλεξ και δεν φοβάται να καταγγέλλει τα κακά που συμβαίνουν στον περίγυρο τους.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι οι μικρές και οι μεγαλύτερες κοινωνίες μας από το μόνο που πάσχουν, είναι από επιθέσεις προς τα ζώα από φοροδιαφυγή , μιας και για αυτό γίνονται πάρα πολλές καταγγελίες.
Να μη ξεχνάμε βέβαια και τις ατέλειωτες συζητήσεις  και τις καταγγελίες για την ομοφοβία και τους τόνους μελάνι για να νουθετίσουν ακόμα και τον πιο δύσπιστο για το "καλό" του να είναι κάποιος κάτι άλλο εκτός από σκέτο άντρας η γυναίκα.  Διαβάζουμε παντού για colour΅ ανθρώπους λες και το να ονομάζεις μια κατάσταση με κάτι όμορφο θα την κάνεις πιο αποδεκτή ..κάτι σαν την ζάχαρη που βάζαμε στην ασπιρίνη.
Ας είναι ο καθένας ότι θέλει, αλλά εδώ έχει χάσει και η υπερβολή την υπερβολή της.

Εν τω μεταξύ, τα ναρκωτικά πνίγουν ακόμα και τα χωριά, το χασίς έγινε μόδα μιας και το κανονικό τσιγάρο είναι πολύ πασέ, και κανείς βρε παιδί μου δεν βλέπει τίποτα να καταγγείλει.
Κανείς δεν φαίνεται να ενοχλείται για τα ναρκωτικά που καταστρέφουν τα νιάτα μας και όχι μόνο.
Κανείς δεν φαίνεται επίσης να ενοχλείται από τις μικροσυμμορίες που διαλύουν αυτοκίνητα  μηχανάκια και κλοπές.
Δεν υπάρχουν μάρτυρες για φθορές και βανδαλισμούς, για παραμέληση παιδιού και εγκατάλειψη ηλικιωμένων.
Κανείς δεν βλέπει τίποτα πίσω από τις κουρτίνες που μισοκλείνουν μέσα στο σκοτάδι, κανείς δεν είναι παρόν όταν τα ανήλικα αγοράζουν και οι έμποροι ξεφεύγουν μέσα από το ευρύχωρο δίχτυ της δικαιοσύνης που κάπως εξισώνει τον χρήστη με τον έμπορο, σε πολλές περιπτώσεις.

Κανείς δεν υπάρχει να υποστηρίξει ένα παιδί θύμα κακοποίησης από άλλα παιδιά, όταν το παιδί αυτό είναι από τα κατακάθια της κοινωνίας και ο θύτης από αυτούς που είναι στον αφρό.

Κανείς από όσους γράφουν για την υπεράσπιση του δικαίου δεν ενοχλείται από συκοφαντίες και ύβρεις όταν δεν αναφέρονται σε αυτούς προσωπικά και ας ξέρουν ότι είναι ακριβώς αυτό. Συκοφαντίες και ύβρεις.

Είμαστε πράγματι μια τόσο όμορφη κοινωνία που έχει ξυπνήσει και καταγγέλλει τα πάντα αρκεί να είναι πολύ μακρυά από αυτούς, πολύ ανώδυνα, πολύ επιδερμικά, και φυσικά πολύ...μόδα  ίσα ίσα να χαιδεύουν  το εγώ τους ότι κάνουν  το χρέος τους στην κοινωνία.

Τελικά ίσως πρέπει να είμαστε και ευχαριστημένοι που έχουμε ξεκαθαρίσει το τι στραβό υπάρχει στην κοινωνία μας και δεν έχουμε κάτι άλλο να μας απασχολεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Ένα χαρούμενο βιβλίο! (Παραμύθι) -(Ας διαβάσουμε ιστορίες το καλοκαίρι)

  Το βιβλίο είχε  μείνει όλο την σχολική χρονιά στο ράφι και ανυπομονούσε να το διαβάσει το μικρό κοριτσάκι που έμενε στο δωμάτιο αλλά άδι...