Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Νοικοκυρές σε...απόγνωση!

Καλημέρα κορίτσια, κυρίως, που και σήμερα βάλατε σκοπό στην  ζωή σας να πολεμήσετε τις σκόνες, τις ζάρες και να βρείτε τον πιο έξυπνο τρόπο να κάνετε οικονομία.

Γιατί η λέξη οικονομία αποκτά άλλο νόημα για την νοικοκυρά. Ένα νόημα που δεν έχει καμιά σχέση με τις εκθέσεις που γράφαμε στο Δημοτικό για να πάρουμε δώρο τον κουμπαρά του ταχυδρομείου.

Ένας κουμπαράς, όμορφος μεταλλικός και βαρύς, που μάζευε σιγά σιγά τα όνειρα για κάτι που οι γονείς δεν μπορούσαν να αγοράσουν.
Μετά το είχαμε για χαζομάρα και χαλούσαμε τα λεφτουδάκια μας λες και ήταν πασατέμπος, αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα να ξαναθυμηθούμε όλα τα ευεργετικά διδάγματα της οικονομίας.

Παραδείγματος χάριν δεν πετάμε τα ρούχα ποτέ πριν έχουν λιώσει  τόσο πολύ που δεν χρειάζονται σίδερο και από τις δυο πλευρές.
Ξανά αγοράζουμε ρούχα στις εκπτώσεις και μάλιστα στο τέλος, ενώ για τα παιδιά δεν ξεχνάμε τα πάρα πάνω νούμερα, για να τα  βρουν μπροστά τους..
Όσο για τις τσάντες σας έχω την τέλεια λύση.
Διαλέγεις μια που έχεις και την κυκλοφορείς μέχρι να μην κάνει ούτε για τον κάδο ανακύκλωσης.
Μόλις φτάσεις σε αυτό το σημείο, παίρνεις μια άλλη από το συρτάρι.
Αναμνήσεις από τότε που την πήρες, καταστάσεις που ζήσατε μαζί, ταξίδια και επισκέψεις, την κάνουν πολύ αγαπισιάρικη και δεν σου πάει η καρδιά να την αποχωριστείς.
Αν είναι για όλες τις εποχές, τόσο το καλύτερο.

Δεν παίρνουμε ..γυναίκα..για το σπίτι. Ούτε και άντρα εννοείται!
Το χωρίζουμε σε ένα νοητό τεταρτημόριο, όπως βάφουμε το μαλλί, και αρχίζουμε τσούκου τσούκου, μέχρι να τρίζει από καθαριότητα.
Θα μας πάρει λίγο πάρα πάνω, αλλά ποιος νοιάζεται? Έτσι και αλλιώς τις επισκέψεις τις έχουμε κόψει.
Όσο αφορά τα ψώνια, τα βιβλιαράκια με τιε προσφορές, έχουν γίνει η σύγχρονη βίβλος κάθε νοικοκυράς και  υπάρχει μια ευλάβεια μπροστά στα ράφια που δεν υπάρχει ούτε την Μεγάλη Παρασκευή μπροστά στον Επιτάφιο.
Είναι τόσα πολλά και είμαι σίγουρη ότι και συ φιλενάδα έχεις βρει πολλούς τρόπους να τα βγάλεις πέρα και να είσαι στο τέλος της ημέρας μια χαρωπή νοικοκυρά που τους έχεις όλους ευχαριστημένους. Όσο για το all times classic, Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά, ας το αλλάξουμε στο, Η καλή νοικοκυρά είναι οικονόμα και κυρά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Ένα χαρούμενο βιβλίο! (Παραμύθι) -(Ας διαβάσουμε ιστορίες το καλοκαίρι)

  Το βιβλίο είχε  μείνει όλο την σχολική χρονιά στο ράφι και ανυπομονούσε να το διαβάσει το μικρό κοριτσάκι που έμενε στο δωμάτιο αλλά άδι...