Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Γεια σου και αντίο Νοέμβρη.

 

Είναι ήδη 24 Νοέμβρη και για άλλη μια φορά συνειδητοποιούμε το πόσο γρήγορα φεύγει ο καιρός. Μόλις χτες λέγαμε καλό μήνα, και τώρα ο Δεκέμβρης είναι τόσο κοντά.

Ήδη στολίσαμε για τα Χριστούγεννα , κυρίως για να αλλάξουμε λίγο διάθεση, να εκβιάσουμε την γιορταστική ατμόσφαιρα να μας παρασύρει θέλοντας και μη.

Είναι πολύ δύσκολο όμως. Πάρα πολύ δύσκολο. Η πανδημεία στην πραγματικότητα δεν είναι όπως στις ταινίες που έβρισκαν το φάρμακο και το αντίδοτο και σε λίγες μέρες όλος ο πλανήτης γινόταν καλά και η αρρώστια μια μακρινή ανάμνηση.

Είναι λίγο παράνοια να μιλάμε για δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα, για μέτρα που μας έχουν τσακίσει ψυχολογικά και οικονομικά και από την άλλη, χαρούλες και γιορτές.

Όμως η ζωή είναι πιο δυνατή από το οτιδήποτε άλλο. Για αυτό λένε ότι ο καλύτερος γιατρός είναι ο χρόνος. Δεν μπορεί τίποτα να αντισταθεί στο πέρασμα του και οι άνθρωποι ακολουθούν αρχαίους κώδικες για να οριοθετούν τον χρόνο, τους φόβους και τις χαρές τους με τις τελετές, τις γιορτές, και τα έθιμα τους.

Όσα συμβαίνουν αφήνουν πολλούς από μας άλλαλους. Δεν υπάρχουν λόγια και εξηγήσεις για όσα βλέπουμε. Δηλ δεν μπορώ να καταλάβω το πως είναι δυνατόν να ανησυχεί κάποιος για το αν του κάνουν το εμβόλιο με το χάραγμα του διαβόλου!!!! και πάει στην κόλαση ,ενώ από την άλλη πλευρά, αφήνει στο νοσοκομείο τον γονιό του μόνο του ,μιας και απογορεύεται να μπει χωρίς εμβόλιο.

Νομίζω ότι θα πάει στην κόλαση έτσι και αλλιώς τελικά.

Μου κάνει τρομερή εντύπωση το ότι πιστεύει τόσος κόσμος ότι μπαίνοντας στην εκκλησία δεν τους πιάνει τίποτα. Από μια πλευρά τους ζηλεύω πολύ. Αισθάνονται τον εαυτό τους τόσο σημαντικό και μοναδικό που ο Θεός διαλέγει να σώσει αυτούς ενώ αφήνει για παράδειγμα παιδιά να πεθαίνουν βασανιστικά από καρκίνο για να μην αναφέρουμε όλα όσα γίνονται. Πόση ανοησία , πόση φανατίλα, πόση βλακεία και μικροψυχία έχουμε δει τον καιρό της πανδημίας, που δεν ξέρω πια αν λυπάμαι πιο πολύ για τους νεκρούς η για το ψυχολογικό τραύμα και την οπισθοδρόμιση της κοινωνίας που γίνεται.

24 Νοέμβρη λοιπόν και περιμένουμε τα νέα της στατιστικής για να δούμε το κατά πόσο θα προετοιμαστούμε για άλλη μια καραντίνα  όπως σε άλλη κράτη της Ευρώπης που έχουν πάρει ανάλογα μέτρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Ένα χαρούμενο βιβλίο! (Παραμύθι) -(Ας διαβάσουμε ιστορίες το καλοκαίρι)

  Το βιβλίο είχε  μείνει όλο την σχολική χρονιά στο ράφι και ανυπομονούσε να το διαβάσει το μικρό κοριτσάκι που έμενε στο δωμάτιο αλλά άδι...