Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Διαμήκης διάσχιση του Ευβοϊκού με καγιάκ σε 24 ώρες! Κυριακή πρωί 1 Ιουλίου τον υποδεχόμαστε στο λιμάνι!

Διαμήκης διάσχιση του Ευβοϊκού με καγιάκ σε 24 ώρες

Ο εθελοντής κωπηλάτης και μέλος της ομάδας South Evian Gulf Team Άγγελος Χριστοφίδης το Σάββατο 30 Ιουνίου θα ξεκινήσει έναν ναυτικό υπερμαραθώνιο 100 μιλίων συνεχόμενης κωπηλασίας με το καγιάκ ανοικτής θαλάσσης του και στόχο τη διαμήκη διάσχιση ολόκληρου του Ευβοϊκού σε λιγότερο από 24 ώρες. Πρόκειται για ένα εγχείρημα που θα γίνει για πρώτη φορά και αποτελεί μια ακραία δοκιμασία αντοχής και υπέρβασης ψυχικών και σωματικών ορίων.

Η ομάδα έχει πραγματοποιήσει από τη δημιουργία της σειρά παρόμοιων αποστολών με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στόχο την ανάδειξη της αξίας της προσπάθειας και της ανθρώπινης θέλησης ως πηγή έμπνευσης και κινητήριο δύναμη. 
Ο Άγγελος λοιπόν θα τραβήξει κουπί και συμβολικά επί 24 ώρες «για τους ανθρώπους εκείνους που έχουν επιδείξει τη μέγιστη αντοχή στον πιο σημαντικό, τον πιο ιερό αγώνα: Τον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, τον ρατσισμό και τις κοινωνικές ανισότητες. Σε αυτούς που αγωνίζονται για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών για όλους».
Η αποστολή με τον τίτλο Non Stop 100 θα αποπλεύσει από τον Κάβο Λιχάδας το πρωί του Σαββάτου και ο κατάπλους θα πραγματοποιηθεί στην Κάρυστο λαμβάνοντας υπόψη τις σοβαρές προκλήσεις και τις δυσκολίες λόγω των ισχυρών ρευμάτων του Ευβοϊκού, τους ανέμους, τις συχνές εναλλαγές του καιρού, αλλά και την προσπάθεια για διατήρηση μιας υψηλής μέση ταχύτητας σε συνθήκες ημέρας και νύχτας.
Live η προσπάθεια στο ίντερνετ «Το εγχείρημα θα κινηματογραφηθεί, με σκοπό τη δημιουργία ντοκιμαντέρ, που θα επικεντρώνεται στην έννοια της “αντοχής”, ως μίας από τις πιο σημαντικές ιδιότητες στη ζωή μας, τόσο στη μάχη της καθημερινότητας, όσο και στο πεδίο της ανοιχτής θαλάσσης.
Θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς ζωντανά την εξέλιξη αυτού του ναυτικού υπερμαραθώνιου μέσα από την ιστοσελίδα της ομάδας, στην ενότητα Live Map», λέει ο κ. Χριστοφίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Ένα χαρούμενο βιβλίο! (Παραμύθι) -(Ας διαβάσουμε ιστορίες το καλοκαίρι)

  Το βιβλίο είχε  μείνει όλο την σχολική χρονιά στο ράφι και ανυπομονούσε να το διαβάσει το μικρό κοριτσάκι που έμενε στο δωμάτιο αλλά άδι...