Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Tα like της ζωής μας.

Το facebook είναι κοντά μας περίπου 10 χρόνια, και έχουμε περάσει μαζί πάνω κάτω τα 8..
Πολλά είδαν τα μάτια όλα αυτά τα χρόνια, και μερικά μου...βγάλανε το μάτι, για αυτό και έχω κλείσει αρκετές φορές τους λογαριασμούς για να ανοίξω άλλους αργότερα.

Τα like είναι ολόκληρη ιστορία, και χαρτογραφούν στην πραγματικότητα, τις διαθέσεις τις σκέψεις αλλά και τις αντιθέσεις της κοινωνίας. Τι σημαίνουν λοιπόν τα like?

Υποτίθεται ότι κατά κανόνα συμφωνούμε με αυτά που γράφονται, η ακόμα περισσότερο ότι μας αρέσουν, σε αυτή την περίπτωση γράφουν και από κάτω..polla like.!!!
Συνήθως όμως σημαίνουν ότι πέρασα και σε είδα, ακόμα και αν δεν διάβασα αυτό που έχεις ανεβάσει- σε περίπτωση συνδέσμου, η βίντεο.
Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι ανταλλακτήριο ευγενών επισκέψεων στην καλή περίπτωση, σε άλλη πάλι, εκ του πονηρού, να τους βλέπουν οι φίλοι και να τους κάνουν αιτήματα έτσι ώστε να μεγαλώνει ο κύκλος των φίλων..Γιατί κακά τα ψέμματα αναγνώστη...Τι είσαι σήμερα αν δεν έχεις πολλούς φίλους? Αν τα λάικ δεν πέφτουν βροχή και οι φωτογραφιούλες δεν φανερώνουν τον ευαίσθητο ψυχικό σου κόσμο και υψηλά αισθήματα?
Γελάς ε?
Και όμως υπάρχουν και χειρότερα.
Τα like γίνονται το δόλωμα για να καλοπιάσουμε αντιπάλους, να πλησιάσουμε πελάτες, να προκαλέσουμε ακόμα και μια φιλία στην πραγματική ζωή έξω από τις αόρατες ίνες του ίντερνετ.

Τα λάικ έχουν γίνει τα χαμόγελα της ζωής μας, τα πονηρά πειράγματα της παρέας, οι κολακείες της πολιτικής και της μοναξιάς το στήριγμα.

Το να διαγράψεις κάποιον φίλο, έστω και αν δεν τον ξέρεις καν, θεωρείται μεγάλη αγένεια, το να περάσει καιρός χωρίς ούτε ένα λάικ, έχει προκαλέσει διαγραφή από τους θιγμένους και τις θιγμένες του ίντερνετ.
Και έτσι σιγά σιγά, αν δεν προσέξει ο χρήστης, γίνεται ο δήμιος και ο χειραγωγός της καθημερινής διάθεσης και ο αόρατος δάσκαλος καλής συμπεριφοράς, που αλίμονο σου αν δεν ακολουθείς τους κανόνες.
Τόλμησες να διαφωνήσεις? Είχες το θράσος να πεις σε έναν διάλογο κάτι που δεν συμφωνεί ο ομήγυρη?
Τότε θα δεχθείς την μύνη τους χωρίς καμιά καθυστέρηση. Οι ...συνομιλούντες επιτίθονται σαν την ΧΑ σε πάγκους μεταναστών από το Παγκλαντές και ο κάθε διαφωνών, ρίχνεται στο πυρ το εξώτερον με μπλοκαρίσματα και ύβρις.
Υπάρχει μια απίστευτη νοοτροπία ότι αν μιλάς με κάνα δυο ανθρώπους σε πέντε γραμμές, έχεις μια αλληλοκατανόηση που δεν έχεις ούτε με την μάνα σου.
Έχω αναρωτηθεί πολλές φορές το γιατί κοροιδεύουν έτσι τον εαυτό τους, για το τι τους ωθεί να έχουν ανάγκη τόσο πολύ την επιβεβαίωση των like και της αποδοχής αγνώστων σε τέτοιο βαθμό..

Το φειςμπουκ πάλι, έχει παρά  γίνει κουραστικό με τις διαφημίσεις, τους κανόνες για το ένα και το άλλο και την καταγραφεί στοιχείων των χρηστών.
Πολύ σύντομα θα χαθεί, όπως και ήρθε στην ζωή μας και τότε τα λαικ, θα μοιάζουν σαν μια αλυσίδα που έσπασε και άφησε ελεύθερη την ψυχή των εξαρτημένων από αυτά χρηστών των λογαριασμών..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Ένα χαρούμενο βιβλίο! (Παραμύθι) -(Ας διαβάσουμε ιστορίες το καλοκαίρι)

  Το βιβλίο είχε  μείνει όλο την σχολική χρονιά στο ράφι και ανυπομονούσε να το διαβάσει το μικρό κοριτσάκι που έμενε στο δωμάτιο αλλά άδι...