Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Κρίσιμος Οκτώβρης...

Η λέξη ΅κρίση΅και τα παράγωγα της  έχουν ταυτιστεί με τα πέντε η έξι, τουλάχιστον χρόνια και είναι πια μαι παγιωμένη κατάσταση από την οποία δεν φαίνεται να ξεφεύγουμε όχι μόνο στο κοντινό, αλλά ούτε το απώτερο μέλλον.
Να είμαστε ευχαριστημένοι που λέμε απώτατον?
Για τους πιο απαισιόδοξους το απώτατον είναι το πιθανότερον, ενώ όλοι οι περισσότερο αισιόδοξοι περιορίζονται στα άλλα δύο.
Βγαίνουμε από το μνημόνιο σε 5 μήνες η όχι?
O Σαμαράς λέει ναι, το ΔΝΤ λέει όχι, η Ευρώπη λέει καλλιτεχνικά και αυτή όχι, η αντιπολίτευση ωρύεται και ο κοσμάκης τρέχει πανικόβλητος να διευθετήσει όπως μπορεί και άρον άρον τις εκκρεμότητες του με τα ταμεία και τις εφορίες ενώ πια και οι απλές λιχουδιές στα περίπτερα μοιάζουν υπερβολικές σπατάλες.
Κακά τα ψέμματα αναγνώστη.
Δεν φτάνουν τα έξι χρόνια για να χωνέψεις το πως από τα κρύσταλλα στην Μπότα μπότα, κατέληξες στις χρωματιστές γιαλίτσες των σούπερ μάρκετ και να σου φαίνονται και ακριβές.
 Ο ΟΑΕΕ παρατείνει μέχρι του τέλους του Γενάρη του 2015 την προθεσμία για όποιον θέλει να κλείσει τα βιβλία του το 14, οι εργολάβοι έχουν αναλάβει να κλείσουν τα ρολόγια και οι διάφορες επιτροπές αγώνα, αγωνίζονται να απαντήσουν στο ερώτημα,
΅΄κανείς χωρίς ρεύμα΅η ΅κανείς που έχει ανάγκη πραγματικά χωρίς ρεύμα΅

Όπως και να το κάνουμε όμως, δεν παύει να είναι το ΚΑΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ , ένα όπλο αντιπολιτευτικό που θα διευρύνει την βάση της και θα φέρει την πολυπόθητη αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και λίγο πάρα πάνω ποσοστό στο ΚΚΕ.
Η ΧΑ που κτυπιέται και κόπτεται για τις αδικίες, σφυρίζει αδιάφορα, γιατί αυτά είναι πολύ μπινίθ χερ....

Σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν όπου οι άνθρωποι έχουν άλλες έννοιες, το υπουργείο υποσχέθηκε να δώσει άδειες για παραλίες ειδικά για ιδιοκτήτες με δεσποζόμενα ζώα.
Σωστή απόφαση, γιατί δόξα τω Θεό, από παραλίες είμαστε καλά, και δεν θα υπάρχουν και τα φαινόμενα διαπληκτισμών μεταξύ των μεν και των δε..

Το όνειρο μας βέβαια, είναι πρωτίστως να υπάρξουν εξοπλισμένες παραλίες και κατάλληλες υποδομές μέσα στην θάλασσα, για τα ΑΜΕA.
Πρόσβαση με ειδικά αυτοκίνητα, διάδρομοι μέχρι το νερό, ειδικές κατασκευές μέσα στο νερό, ακόμα και  φυσικοθεραπευτής όπου θα φρόντιζε και γύμναζε τους ασθενείς.

Αλλά τέτοια ζώα που είμαστε, πρώτα σκεφτόμαστε και φροντίζουμε για τους ομοίους μας και μετά για τους άλλους. Για να θυμηθούμε και το περιστατικό της Νέας Μάκρης που δεν άφηναν τον διάδρομο μερικές και μερικοί γιατί τους χάλαγε το σκηνικό του παραδείσου, όπου δεν υπάρχει πόνος θλίψη η στεναγμός...Βέβαια εκεί πας μόνο αν έχεις πληρώσει τον βαρκάρη, αλλά αυτό δεν το σκέφτονται όσοι ατενίζουν τα κότερα....

Ένας κρίσιμος Οκτώβρης και η θλίψη σε κτυπάει κατά κύματα με το καλημέρα είτε όταν τα σκέφτεσαι, είτε όταν τα διαβάζεις, είτε όταν βλέπεις τα κλειστά καταστήματα και τις ουρές των ανέργων, είτε όταν περιμένεις εναγωνίως αν θα σχηματιστούν ομάδες τζιχαντιστών δίπλα σου και αντί για τον Ξηρό θα ψάχνουμε τον κάθε γενειοφόρο αποκεφαλιστή...
Επειδή φοράνε και αυτοί μαύρα όμως, οι ΧΑαυγίτες θα έχουν πρόβλημα....Τες πα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Ένα χαρούμενο βιβλίο! (Παραμύθι) -(Ας διαβάσουμε ιστορίες το καλοκαίρι)

  Το βιβλίο είχε  μείνει όλο την σχολική χρονιά στο ράφι και ανυπομονούσε να το διαβάσει το μικρό κοριτσάκι που έμενε στο δωμάτιο αλλά άδι...