Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021

"Σημασία έχει να είσαι καλός άνθρωπος"





 Ψάχνω, ψάχνω και πάλι ψάχνω να βρώ τι έχει απομείνει από τα προσωπικά blogs που κάποτε διάβαζα και ήταν μέρος της καθημερινότητας μου για πολλά χρόνια.

Τότε που γράφαμε, που διαβάζαμε, που δεν βλέπαμε το "τραπέζι' γραμμένο "τραπαιζη" και μια συνοδεία σχολείων να λέει ότι δεν πειράζει. Δεν έχει σημασία η μόρφωση, δεν έχει σημασία αν είσαι ξύλο απελέκητο  και δεν ξέρεις ούτε το εγώ είμαι. Σημασία έχει να είσαι καλός άνθρωπος. Και να γράφεις στο face book, θα πρόσθετα.

Απορώ, πραγματικά απορώ και με αυτούς που γράφουν έτσι, και με όσους τους σιγοντάρουν. Μπορεί να κάνουμε λάθη και εγώ κάνω λάθη αλλά ντρέπομαι πολύ όταν τα εντοπίζω. Προσέχω να μην γίνομαι ρεζίλι με τα λάθη μου. Γιατί έτσι ακριβώς αισθάνομαι. Να γίνομαι ρεζίλι. Κάτι που δεν βλέπω σε όλους αυτούς και όλες αυτές που μιλούν με υποκοριστικά και είναι περήφανοι-ες για το πόσο καλοί άνθρωποι είναι και δεν έχει καμιά σημασία που δεν ξέρουν την τύφλα τους γενικότερα.

Όλοι αυτοί και αυτές έχουν μερικά κοινά χαρακτηριστικά  though.  Είναι επιρρεπείς στις διάφορες συνωμοσίες, οι περισσότεροι δεν θέλουν να εμβολιαστούν, είναι περήφανοι που είναι πολύ ταπεινής καταγωγής και αναπολούν με πόνο ψυχής το  σπίτι στο χωριό που δεν είχε νερό, φώς η τουαλέτα. Που δεν μπορούσαν να πάνε στο Γυμνάσιο γιατί δεν "έπαιρναν τα γράμματα" η  γιατί ο δάσκαλος τους άφηνε μόνους τους και πήγαινε για κυνήγι. - Πραγματική ιστορία-.

Παρόλα αυτά, θεωρούν αυτά τα χρόνια τα καλύτερα της ζωής τους και όλα αυτά στο φέις. Γιατί δεν το κλείνουν να πάνε πίσω στο χωριό τώρα που είναι συνταξιούχοι να ξυλώσουν και το ρεύμα να μην γράφουν και τέτοιες χαζομάρες στο φέις μπούκι...? 

Πολύ κακός άνθρωπος γίνομαι απόψε αλλά δεν θα το διαβάσει κανείς από όσους αφορά και είναι σαν να κάνω σκανταλιές.

Και για να γυρίσω από εκεί που ξεκίνησα, τα αγαπημένα μου blogs έχουν κλείσει και δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά πια. Δεν βρήσκω τίποτα.. Δεν βαριέσαι....ο κόσμος θέλει να ξεχάσει ότι ξέρει, και αν ήταν δυνατόν, θα έγραφαν και τα γράμματα λάθος αν δεν έπρεπε να τα δακτυλογραφήσουν..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Αγγλικά ποιηματάκια για παιδιά. "Οι εποχές και παιδική ζωή."

  Welcome Welcome welcome Welcome to our celebration It’s our manifestation It’s not a demonstration Just a clarification Of wha...