Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Η Φωτιά σαν εφιάλτης που επανέρχεται.

 Χωρίς φωτογραφία.

Χτες το μεσημέρι ξεκίνησε μια πολύ μεγάλη φωτιά στα Νέα Στύρα που συνεχίστηκε όλη νύχτα και συνεχίζεται μειωμένη μέχρι και τώρα.

Ένα πανέμορφο μέρος, με μια τέτοια ατμόσφαιρα που σε πονά η καρδιά σου από την ομορφιά που απλώνεται μπροστά σου, για άλλη μια φορά, καίγεται.

Εκεί που κατέληξε, στο Νημποριό, θα μπουν ανεμογεννήτριες. Ένας μαγικός κόλπος, ένας παραθεριστικός -τουριστικός και αρχαιολογικός χώρος.

Πριν μερικές μέρες είχαν προσπαθήσει να στήσουν ανεμολογικό ιστό αλλά κάτοικοι το απέτρεψαν μιας και δεν υπήρχαν τα προαπαιτούμενα χαρτιά. Με άλλα λόγια ,ασυδωσία. 

Τι έκπληξη ε?

Για πολλούς λόγους και ανάμεσα τους και αυτός, έκλεισα το άλλο μου ενημερωτικό blog. 

Πόσα χρόνια να λες τα ίδια? Πόσα χρόνια να ψάχνεις ισορροπίες ανάμεσα στις κοινωνικές-προσωπικές-φιλικές- εργασιακές-οικογενειακές σχέσεις με μια ιδέα εκβιασμών και πολύ αλάτι από τις κορφές των πιέσεων και ψυχολογικών πολέμων?

Fack them all and fack them more, αλλά οι φωτιές συνεχίζουν να καθαρίζουν τα μέρη που θα μπουν αιολικά, εντελώς συμπτωματικά και τελείως απρόσμενα.

Απορούσα τόσο καιρό πως δεν έχει καεί ακόμα να σας πω την αλήθεια, και να, που έγινε και αυτό.

Μεγάλη στενοχώρια, βουλιάζει η καρδιά μας σε ένα λασπερό βούρκο από κλάμα, σκόνη απογοήτευση απελπισία και θυμό .

Πολλοί λένε ότι δεν πρέπει να εναντιώνεσαι και να παίρνεις ότι μπορείς τουλάχιστον από τις εταιρίες. Όμως, πως να βάλεις το κεφάλι στο μαξιλάρι και να σε πάρει ο ύπνος χωρίς οι Ερινύες να έρθουν αν όχι απλά έχεις παραδωθεί άνευ όρων και χωρίς αγώνα, αλλά τους έχεις στρώσει και το κόκκινο χαλί από πάνω.

Τι να πω,...ο Θεός δεν βάζει πια το χέρι του...Μας έδωσε νου να τα βγάζουμε πέρα μόνοι μας και εμείς το μόνο που κάνουμε, είναι να βγάζουμε τα μάτια μας ...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Συνελήφθη το Σάββατο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής Χαλκίδας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι, Τ.Κ. Στύρων του δήμου Καρύστου Ευβοίας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.


Η φωτιά στα Στύρα έχει διάσπαρτες εστίες, οπού μάλιστα χρειάστηκε για  προληπτική εκκένωση  του οικισμού Νημποριό. 


 


Πηγή: skai.gr


Πηγή: https://www.skai.gr/news/greece/pyrosvestiki-syllipsi-gia-emprismo-sta-styra-eyvoias

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Please, tell me something! It would be of a great help!

Αγγλικά ποιηματάκια για παιδιά. "Οι εποχές και παιδική ζωή."

  Welcome Welcome welcome Welcome to our celebration It’s our manifestation It’s not a demonstration Just a clarification Of wha...